Via Delicia Jeřabinový džem 175g


Jedlé jeřabiny dnes nejsou v kuchyni moc rozšířené, ale naše prababičky dobře věděly, jak zpracovávat toto zajímavé ovoce. Původní sladkoplodé jeřáby prý našli pasáčci v obci Ostružná v Jeseníkách. Jeřabinky, nebo také jeřábky, se používaly do marmelád, vařily se z nich šťávy. Plody jeřábu obsahují velké množství vitamínu C, kyselinu jablečnou, flavonoidy, železo, vápník a jód. Pro svůj přirozený obsah pektinů již do marmelády další nepřidáváme. Marmeláda má typickou chuť jeřabin, s mírnou hořkostí, připomínající pomerančovou kůru. Plody jsou před vařením pasírovány, takže marmeláda je bez slupiček a zrníček. Složení: dužnina z jedlých jeřabin 50%, cukr.
85,00 Kč



KategorieMarmeláda & Jam
Země původuZemě původu, Portugalsko
VinařstvíVinařství, Quinta Do Portal